10.10.2015 17:30

Blind maakt zich niet druk om jonge defensie

Oranje treedt met een piepjonge verdediging aan in de belangrijke interland tegen Kazachstan. Met naast Jeffrey Bruma en Jaïro Riedewald de debutanten Virgil van Dijk en Kenny Tete is er weinig internationale ervaring, maar dat vindt bondscoach Danny Blind niet erg.

"Ik maak me geen zorgen, want Tete en Van Dijk maken een goede indruk bij hun club. Van Dijk heeft een goede stap gemaakt naar de Premier League, waar hij goed heeft gespeeld de laatste twee wedstrijden." Blind moest wel ingrijpen, aangezien hij veel spelers misten, vooral in zijn achterste linie.

"Dat heeft alles te maken met het feit dat we daar legio mensen missen. Met Daryl Janmaat, Paul Verhaegh, Ron Vlaar, Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi en Jetro Willems missen we zeven of acht jongens die er normaal gesproken wel bij zijn", somt Blind op in gesprek met de NOS.

Een andere bijzonderheid in de opstelling van Oranje is het ontbreken van Robin van Persie. De superster, momenteel uitkomend voor Fenerbahçe, begint op de bank. "Natuurlijk moet je keuzes maken op bepaalde posities. Je kijkt naar de huidige situatie, de frisheid, dat heeft de één wat meer dan de ander", vergelijkt Blind Klaas Jan Huntelaar met Van Persie. "Dat heeft ook met de situatie bij de clubs van de spelers te maken."

Ik heb overwogen om met zowel Huntelaar als diepe spits en dan Van Persie daarachter als tweede spits te spelen. Dat heeft hij eerder goed ingevuld, maar dat is een scenario wat ik altijd kan brengen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner