10.10.2015 20:53

Vermeer en Van der Wiel worden opgeroepen

Bondscoach Danny Blind heeft Kenneth Vermeer (Feyenoord) en Gregory van der Wiel (Paris Saint-Germain) opgeroepen voor het Nederlands elftal. Oranje neemt het aankomende dinsdag op tegen Tsjechië.

Vermeer komt als keeper bij de selectie, aangezien zowel Jasper Cillessen als Tim Krul zich blesseerden rondom de interland tegen Kazachstan. Cillessen viel in de warming-up geblesseerd uit met een rugblessure. De goalie van Ajax maakte een verkeerde beweging, waarna het in de rug schoot.

Krul was de vervanger van Cillessen in de basisopstelling, maar viel tien minuten voor tijd geblesseerd uit. De sluitpost leek zich te verstappen, maar moest vervolgens nog dertig seconde door omdat de bal niet het het veld uitgespeeld werd. Toen dit gebeurde diende de ernst van de blessure zich aan, want Krul keek erg angstig naar de bank.

Van der Wiel is bij de selectie gehaald na een blessure van Daryl Janmaat. De vleugelverdediger meldde zich al eerder af bij het Nederlands elftal, waardoor Kenny Tete als de enige rechtsback overbleef in de selectie. Met de komst van Van der Wiel is de concurrentie op de rechterflank toegenomen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner