11.10.2015 07:03

Bale: "Dit is de mooiste nederlaag ooit!"

De mooiste nederlaag uit zijn carrière, zo noemde Gareth Bale zaterdagavond de verloren EK-kwalificatiewedstrijd van Wales bij Bosnië-Herzegovina (2-0). Omdat concurrent Israël met 2-1 verloor van Cyprus, mogen de Welshmen volgend jaar toch voor het eerst naar het EK.

"Dit was de mooiste nederlaag uit mijn leven", zei Bale grijzend op het veld in Zenica, waar Wales uitgebreid feest vierde. "Het was een moeilijke wedstrijd, maar uiteindelijk hebben we ons wel gekwalificeerd. Het is ons gewoon gelukt!"

Waar illustere landgenoten als Ian Rush en Ryan Giggs nooit in slaagden, lukte Bale wel. De duurste voetballer ter wereld (100 miljoen euro) leidde Wales met zes doelpunten voor het eerst naar het EK. "Iedere voetballer droomt van spelen op grote toernooien. Die droom is uitgekomen. Maar hiermee stopt het niet voor ons", benadrukte de vleugelspits van Real Madrid. "We willen ook in Frankrijk presteren. We zijn een hechte groep, iedereen vecht voor elkaar op het veld. Het is mooi dat we onszelf volgend jaar kunnen testen op een groot podium."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner