11.10.2015 12:13

Verbeek tipt KNVB over 'perfecte kandidaat'

Gertjan Verbeek is van mening dat de KNVB een technisch directeur mist en denkt te weten wie de perfecte kandidaat zou zijn voor die functie. De oefenmeester schuift Co Adriaanse naar voren.

Momenteel is er geen technisch directeur bij de KNVB, maar de Nederlandse voetbalbond denkt er over na om deze functie wel in het leven te roepen. Iets wat Gertjan Verbeek een aantal weken geleden al aan had gegeven. 

Tijdens het voetbalpraatprogramma De Tafel van Kees op FOX Sports laat Verbeek zijn licht schijnen op de ideale kandidaat. "Co Adriaanse, hij zou de perfecte technisch directeur zijn in Zeist", is de trainer van het Duitse VfL Bochum duidelijk. De technisch directeur is verantwoordelijk voor het voetbaltechnische beleid en het aanstellen van de juiste bondscoach.

Verbeek weet dat Adriaanse ervaring heeft in een dergelijke functie. "Ook bij Ajax heeft hij zo’n rol vervuld. En eerder, bij PEC Zwolle, heeft hij een voetbalschool opgezet. Hij weet hoe je structuur moet inbrengen, de boel naar zijn hand te zetten én hij heeft verstand van voetbal."

In Duitsland zijn ze al bekend met het concept. Mathias Sammer is daar de technisch directeur en bewaakt daarmee het voetbaltechnische beleid van de Duitse bond. Joachim Löw is daar al jaren de bondscoach.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner