12.10.2015 09:40

Succescoach Albanië: "Ik werd uitgelachen"

Gianni De Biasi is de succescoach van Albanië. De bondscoach plaatste zich voor het eerst in de geschiedenis met Albanië voor een groot eindtoernooi en daar is hij uiteraard zeer tevreden mee.

De bondscoach van de Albanezen zei aan het begin van de kwalificatiereeks dat Albanië wellicht kon stunten. "Toen ik zei dat we dit konden, lachten ze me uit", zei hij na afloop van het gewonnen duel (0-3) met Armenië. Albanië moest winnen om zich direct te plaatsen voor het eindtoernooi, dat lukte. "Elke overwinning maakt ons gelukkig, maar dit is de meest waardevolle ooit."

De Biasi was na afloop dan ook zeer tevreden over zijn ploeg. "De score deed er niet toe. Het belangrijkste was om te winnen. Dit is een groot succes", aldus de oefenmeester die in één poule zat met Portugal, Denemarken, Servië en Armenië. 

Portugal eindigde in Poule I op de eerste plaats, terwijl Denemarken op de derde plaats is geëindigd. Daardoor spelen de Denen nog een play-off duel. Het Servië van onder andere Nemanja Gudelj is uitgeschakeld voor het EK.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner