12.10.2015 10:12

Ongeloof bij Van Hanegem: "In- en intriest"

Willem van Hanegem kan het nog steeds niet geloven dat het er alles van weg heeft dat Oranje volgend jaar niet op het EK in Frankrijk is. De voormalig international is echter wel positief over de toekomst van het Nederlands elftal.

In zijn column voor het Algemeen Dagblad spreekt Van Hanegem van een schande dat dit Oranje zich niet weet te kwalificeren. En dat terwijl Albanië wel op het EK zal verschijnen. "Dat is in- en intriest. Er doen 24 landen mee, en daar zit Nederland dan niet bij. Dat is toch bijna niet te bevatten?", aldus Van Hanegem.

Van Hanegem denkt overigens wel dat het goed komt met Oranje. Hij zag Jaïro Riedewald, Kenny Tete en Anwar El Ghazi tegen Kazachstan een goede wedstrijd spelen. "Er komt bij Nederland een stel goede jonge spelers aan. Ik vind wel dat je er voor moet zorgen dat al die gasten normaal blijven doen", zegt Van Hanegem. "Die gekke maniertjes moeten niet geaccepteerd worden, spelers die in interviews over bepaalde dingen niet willen praten, kom op zeg, doe lekker normaal. Dat soort jongens hoort een draai om de oren te krijgen."

Dat is, volgens Van Hanegem, hetgeen de volgende generatie mist. Ze zijn te lief voor elkaar. "Ze willen allemaal vriendjes van elkaar zijn. Daarom blijft iedereen lief en aardig en wordt niemand aangesproken op zijn gedrag", oordeelt het clubicoon van Feyenoord. "Spelers die niet normaal doen, moet je niet selecteren, wegwezen, blijf jij maar lekker thuis."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner