12.10.2015 11:10

Oud-Ajax spits geeft Oranje hoop op play-offs

Kolbeinn Sigþórsson geeft het Nederlands elftal hoop. De IJslander kan zijn voormalig teamgenoten helpen door met zijn land te winnen van Turkije. De spits geeft aan er alles aan te doen om Oranje te helpen.

In gesprek met De Telegraaf laat Sigþórsson in een korte reactie weten dat IJsland voor de punten naar Turkije gaat. "Wij gaan naar Turkije om de drie punten te pakken. We zijn er op gebrand om de poule te winnen", aldus de oud-spits van AFC Ajax. 

Sigþórsson is met IJsland al geplaatst voor het Europees Kampioenschap in 2016. Nederland moet alle zeilen bij zetten om überhaupt de play-offs te halen. Turkije moet dan punten verspelen tegen IJsland en het moet zelf winnen van Tsjechië. Eerder was er een andere IJslandse spits die Nederland hoop gaf.

Oud-speler van sc Heerenveen Alfred Finnbogason liet via Twitter weten dat hij Oranje te hulp wil schieten door te winnen van Turkije. "Maak je geen zorgen, mijn Nederlandse vrienden", twitterde de huidige spits van Real Sociedad.

Toch moet Oranje vrezen voor een 'salonremise'. Mits Oranje wint van Tsjechië dan eindigt IJsland sowieso als groepshoofd, terwijl Turkije genoeg heeft aan één punt om zich te plaatsen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner