12.10.2015 11:13

Sigurðsson gaat voor groepswinst met IJsland

De 'beul' van het Nederlands elftal wil Oranje dinsdag best een handje helpen. Gylfi Sigurðsson sluit de EK-kwalificatie met IJsland af tegen Turkije, dat in Konya aan een gelijkspel genoeg heeft om de strijd om de derde plaats met Oranje te winnen.

Sigurðsson, de IJslandse topschutter met zes doelpunten, heeft echter andere plannen. "We willen de groep winnen en onze ranking verbeteren'', zei de 26-jarige spelmaker van Swansea City. "Voor ons is het een geweldig moment. Toen we aan de groepsfase begonnen dachten we dat het onmogelijk was om ons te kwalificeren voor het EK."

Sigurðsson bezorgde IJsland twee keer de winst op Oranje, met twee doelpunten in Reykjavik (2-0) en een benutte strafschop in Amsterdam (0-1). "Voor mij persoonlijk was dat fantastisch. Maar iedereen uit onze selectie kan terugkijken op een geweldige kwalificatiereeks", aldus de nummer 10 van de nationale ploeg. "We gaan volgend jaar op het EK proberen de groep door te komen."

IJsland heeft aan kop van groep A één punt voorsprong op Tsjechië, dat dinsdag Oranje treft. Het Nederlands elftal kan alleen derde worden als het zelf de Tsjechen verslaat en IJsland wint bij de Turken.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner