12.10.2015 19:54

EK-ticket voor Rusland, Zweden naar play-offs

Met een 2-0 overwinning op Montenegro heeft Rusland zich maandagavond verzekerd van deelname aan het Europees kampioenschap voetbal volgend jaar in Frankrijk. Door de zege van Rusland is Zweden veroordeeld tot de play-offs om nog een kans te maken op deelname aan de eindronde in 2016.

Rusland maakte geen fout in Moskou en besliste de partij tegen Montenegro al voor rust door doelpunten van Oleg Koezmin en Aleksandr Kokorin (penalty).

De winst in het duel met Moldavië (2-0) veranderde voor Zweden niets meer in de poule. Zweden kwam op voorsprong door een buitenspeldoelpunt van aanvoerder Zlatan Ibrahimovic, zijn achtste goal in acht EK-kwalificatieduels. De aanvaller van Paris Saint-Germain was ook betrokken bij het tweede Zweedse doelpunt. Doelman Ilie Cebanu kwam ver uit zijn doel toen Ibrahimovic alleen op hem afkwam. Hij kon de aanval van de Zweedse sterspeler nog wegkoppen maar middenvelder Erkan Zengin schoot de bal beheerst in het lege doel.

Guidetti

Bij Zweden speelde oud-Feyenoorder John Guidetti de hele wedstrijd mee. Hij was dicht bij de openingstreffer maar raakte de paal. Ibrahimovic verliet het veld na een uur en werd vervangen door voormalig PSV'er Ola Toivonen. Door een overtreding op de Zweedse doelman Andreas Isaksson (voorheen ook PSV’er) werd een tegentreffer van de Moldaviërs in de slotfase afgekeurd.

Oostenrijk was in groep G al zeker van de eerste plaats en een EK-ticket en bleef maandag ongeslagen. De Oostenrijkers versloegen Liechtenstein met 3-0. Marc Janko (ex-FC Twente) scoorde twee keer.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner