13.10.2015 09:00

Ibrahimović wil geen EK zonder Zlatan

Zlatan Ibrahimović wil niet nóg een eindtoernooi missen met Zweden. Ibrahimović won maandagavond weliswaar met 2-0 van Moldavië, maar Zweden moet zich via de play-offs zien te plaatsen.

"Het is ons niet gelukt om ons rechtstreeks te plaatsen, dus dan maar op deze manier", citeert Voetbal International de spits van Paris Saint-Germain. "Het EK wil ik niet missen. Ik kan me dat toernooi zonder mij eigenlijk niet voorstellen", aldus Ibrahimović, die geen voorkeur heeft voor een tegenstander. "Welk land we ook ontmoeten, het gaat sowieso zwaar worden. In dit soort alles-of-niets-duels geven beide ploegen tweehonderd procent, maar ik ben er vrij zeker van dat we het EK gaan halen."

Ibrahimović speelde maandagavond met oud-Feyenoorder John Guidetti naast zich in de voorhoede. "Hij deed het geweldig. Het is voor hem jammer dat hij niet scoorde. Hij kreeg een paar kansen, maar zijn doelpunten komen wel. Dit was zijn allereerste basisplaats. Als hij zich deze rol eigen maakt, verwacht ik veel van hem. Er is een goede chemie tussen ons."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner