13.10.2015 09:15

Cocu blikt terug: "Zat er heel lang mee"

Trainer van PSV Phillip Cocu kijkt ongerust toe. Zijn ploeg staat weliswaar met 1-0 voor tegen FC Groningen, maar hij is nog niet zeker van de overwinning.
Trainer van PSV Phillip Cocu kijkt ongerust toe. Zijn ploeg staat weliswaar met 1-0 voor tegen FC Groningen, maar hij is nog niet zeker van de overwinning.

Phillip Cocu maakte in 2002 deel uit van het Oranje dat het WK in Japan en Zuid-Korea moest missen. De huidige trainer van PSV heeft het daar moeilijk mee gehad en hoopt dat Oranje het EK alsnog weet te halen.

"Ik heb het in 2002 zelf meegemaakt als international, dat we een groot toernooi misten", vertelt Cocu aan De Telegraaf. "Dat was nog erger, omdat het om een WK ging, het grootste toernooi dat je als een voetballer kunt bereiken. Ik zat er heel lang mee dat we er niet bij waren. Ik heb er op tv toen ook niet zoveel van gezien. Daar heb je dan als sportman niet zo'n behoefte aan."

"Voor de spelers is het niet goed, voor de clubs is het niet goed, maar vooral voor het Nederlands elftal is het helemaal niet goed, als we het EK niet halen. Op zo'n groot toernooi moet je er gewoon bij zijn. We hebben als land ook een eer hoog te houden."

Cocu is wel blij voor PSV-doelman Jeroen Zoet. De sluitpost debuteerde tijdens het kwalificatieduel met Kazachstan voor Oranje. "Ik vind dat Jeroen dit debuut in Oranje zelf heeft afgedwongen. Het is een beloning voor de sterke ontwikkeling die Jeroen heeft doorgemaakt. Hij presteert heel stabiel, een ontwikkeling die hij vorig seizoen al heeft ingezet."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner