13.10.2015 11:15

Zwollenaar Saymak duimt voor Turkije

PEC Zwolle-middenvelder Mustafa Saymak hoopt dat Turkije zich gaat plaatsen voor het EK. De Nederlandse Turk verkiest momenteel Turkije boven het Nederlands elftal.

Saymak denkt dat Turkije plaatsing voor het EK niet meer gaat weggeven. "In eigen huis, met veel publiek en sfeer, zijn ze vaak ijzersterk en zie ik ze IJsland zelfs met een paar goals verschil verslaan", aldus Saymak in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Daar is nu nog een extra reden voor. Door de ramp in Ankara verwacht ik dat de ploeg nog meer een eenheid zal vormen. Het is nog heel vers. Dit heeft eerder een positief dan negatief effect, omdat Turken trots zijn en beseffen dat ze het voor de slachtoffers en hun nabestaanden moeten doen."

Saymak hoopte eigenlijk dat beide landen zich zouden plaatsen voor het EK. "Maar nu heb ik het liefst Turkije. Een EK zonder deze twee landen zou ik waarschijnlijk niet eens volgen. Mijn eigen keuze? Ik ben voor beide landen in nationale jeugdteams uitgekomen. Een definitieve keuze heb ik nog niet hoeven maken. Hopelijk komt dat ooit nog."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner