13.10.2015 12:23

Zenden tipt internationals: "Ga op vakantie"

Boudewijn Zenden heeft de bal tijdens het duel om de derde plaats tussen Nederland en Kroatië tijdens het WK in 1998. (11-07-1998)
Boudewijn Zenden heeft de bal tijdens het duel om de derde plaats tussen Nederland en Kroatië tijdens het WK in 1998. (11-07-1998)

Boudewijn Zenden heeft de internationals van Oranje alvast een tip gegeven. Mits Oranje dinsdagavond de play-offs niet weet te bereiken, dan zou Zenden alvast een reis gaan boeken naar een ver oord.

"Zorg dat je zo weinig mogelijk meekrijgt van dat toernooi", vertelt Zenden in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ga op vakantie, blijf er van weg. In ons geval ging dat gemakkelijker, omdat het WK letterlijk ver weg was. Maar het is duidelijk dat je deze zomer niet aan de Côte d'Azur moet zijn."

Zenden was zelf international toen Nederland ontbrak tijdens het WK van 2002 in Japan en Zuid-Korea. "De situatie is wel een beetje anders dan toen", vervolgt Zenden. "Ook wij liepen wel achter de feiten aan, maar hadden tot het laatst alles nog in eigen hand. Het Nederlands elftal van nu presteert eigenlijk al de hele reeks niet goed."

Zenden kan zich de maanden vlak voor het WK in Japan en Zuid-Korea nog goed herinneren. "Iedereen leeft naar dat toernooi toe, terwijl wij alleen een paar oefenwedstrijdjes speelden."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner