14.10.2015 19:34

Rode Duivels trots: "Wie kan zoiets zeggen?"

De supporters van de Rode Duivels zijn aanwezig voor het EK-kwalificatieduel met Andorra. (10-10-2015)
De supporters van de Rode Duivels zijn aanwezig voor het EK-kwalificatieduel met Andorra. (10-10-2015)

België versloeg dinsdag Israël en is daardoor de nieuwe nummer één op de wereldranglijst van de FIFA. De kers op de taart voor de Rode Duivels, die door de overwinning ook de groepswinst pakten in hun EK-kwalificatiegroep.

"We moeten trots zijn, want we zijn de eerste Belgische ploeg die dit doet. Ik ben dan ook gelukkig als ik zie hoe graag de mensen naar het stadion komen", zegt de trots bondscoach Marc Wilmots tegen Sporza. "De spelers voelen zich geen vedette. Voor ons is de groep even belangrijk als de individuen. Ik heb zelf vier toernooien gespeeld en er was altijd ruzie met de media. Nu is dat niet het geval."

De voorzitter van de Belgische voetbalbond, François De Keersmaecker, sluit zich bij de woorden van Wilmots aan. "Ik heb het gevoel dat we die eerste plaats op de FIFA-ranking willen relativeren, maar we mogen dat niet doen. België op één op die ranking, dat is nog altijd een beetje onwezenlijk. Het is prachtig. De spelers verdienen dat, want zij hebben er hard voor gewerkt. We staan terecht op die plaats, op basis van sportieve criteria."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner