19.10.2015 09:52

Gepasseerde Veltman hoopt op kans in Oranje

Joël Veltman krijgt alle tijd van Heracles om met een goede oplossing te komen. De Ajax-verdediger dribbelt het middenveld in met de bal aan zijn voet. (17-10-2015)
Joël Veltman krijgt alle tijd van Heracles om met een goede oplossing te komen. De Ajax-verdediger dribbelt het middenveld in met de bal aan zijn voet. (17-10-2015)

Onder bondscoach Danny Blind werd Joël Veltman tot twee keer toe gepasseerd voor het grote Oranje, maar de verdediger hoopt tegen Heracles Almelo een goede indruk te hebben gemaakt op de trainer.

Danny Blind was aanwezig in Almelo. Hij zag dat Ajax met 0-2 won en dat Joël Veltman, met zijn teamgenoten, opnieuw de nul wisten te houden. Veltman hoopt dat hij indruk heeft gemaakt. "Hoever ik nu van het Nederlands elftal ben verwijderd, vind ik moeilijk te zeggen. Maar als ik zo doorga, komt de kans vanzelf", aldus de verdediger in De Telegraaf. "Alleen is de vraag wanneer. Ik hoop zo snel mogelijk, maar ik moet gewoon zorgen dat ze niet om me heen kunnen."

Veltman moest de afgelopen twee interlandperiodes thuis blijven. "De eerste keer dat ik niet werd opgeroepen, speelde ik niet lekker en vond ik het logisch. Door alle blessures en mijn stijgende vorm was ik nu wel teleurgesteld", geeft hij toe. "Vooral omdat Stefan de Vrij er niet bij was. Nu moet ik hopen dat ik de volgende oefeninterland weer word opgeroepen."

Zonder Veltman verloor Oranje van Tsjechië en mist het daardoor het EK in Frankrijk. Ook voor Veltman is dat een bittere pil om te slikken. "Het is heel jammer dat je het EK mist. Voor jonge voetballers, ik ben 23, zou het een schitterende ervaring zijn."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner