19.10.2015 16:37

Dortmund zonder Mkhitaryan naar Gabala

Borussia Dortmund kan donderdagavond geen beroep doen op Henrikh Mkhitaryan. De middenvelder van Borussia Dortmund zal wegens politieke redenen niet afreizen naar Azerbeidzjan.

De politieke situatie tussen Armenië en Azerbeidzjan is momenteel niet optimaal. De Armeniër Mkhitaryan zal daardoor donderdagavond tijdens het Europa League-duel met Gabala FK niet in actie komen. "Het is zo goed als zeker dat hij niet meevliegt. We hebben gecheckt hoe de situatie met betrekking tot Armenië en Azerbeidzjan precies in elkaar zit. Uiteindelijk hebben we dit besloten, omdat het onze taak is de veiligheid van onze spelers te garanderen", citeert Voetbal International Borussia Dortmund-directeur Hans-Joachim Watzke.

"Het gaat om zijn veiligheid", vervolgt Watzke. "Als hij zich daar niet goed voelt of angstig is, is het aan ons om daar rekening mee te houden." Borussia Dortmund staat na twee wedstrijden bovenaan in Groep C. Borussia Dortmund won met 2-1 van FK Krasnodar, maar speelde gelijk tegen PAOK Saloniki (1-1, red.).

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner