20.10.2015 19:56

Costa fit genoeg voor een basisplek in Londen

Het is de medische staf van Bayern München gelukt om Douglas Costa op tijd fit te krijgen voor de Champions League-wedstrijd tegen Arsenal. De Braziliaan kampte met lichte klachten en was onzeker, maar start dinsdagavond gewoon in de aanval.

De Braziliaan moet Robert Lewandowski van bruikbare ballen gaan voorzien in het Emirates Stadium. De Poolse spits kreeg in de laatste wedstrijd van Bayern München een doodschop, maar hield hier wonderbaarlijk genoeg geen blessure aan over. Lewandowski is dit seizoen al goed voor zestien treffers voor zijn club, waarvan hij er drie in het kampioenenbal scoorde.

Bij Arsenal staat er, zoals wel vaker dit seizoen, geen pure spits in de aanval. Arsène Wenger gokt weer op de creativiteit, behendigheid en snelheid van Alexis Sánchez, Theo Walcott en Mesut Özil, waarbij laatstgenoemde meer als aanvallende middenvelder acteert. Walcott staat op papier in de spits, maar Wenger ziet zijn aanvallers graag zwerven door de hele linie. In het centrum van de verdediging staat het duo Laurent Koscielny en Per Mertesacker, die vanwege blessureleed lang niet meer elkaar speelden, maar inmiddels weer herenigd zijn.

De wedstrijd is vanaf 20.45 LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner