20.10.2015 22:37

Arsenal leeft nog in Europa na winstpartij

Arsenal heeft zichzelf een hele goede dienst bewezen door dinsdag in eigen huis met 2-0 te winnen van Bayern München. Door de driepunter houden de Gunners uitzicht op de knock-outfase van de Champions League.

Het affiche was schitterend en Arsenal en Bayern München stelden dan ook niet teleur. Binnen tien minuten had het 1-1 kunnen staan, maar Mesut Özil vond Manuel Neuer op zijn weg naar de lange hoek, terwijl aan de andere kant Thiago hard op Petr Čech schoot. Na de gelijk opgaande openingsfase werd Bayern München sterker, maar tot echt grote kansen kwam de Duitse ploeg niet. Het was wachten op de 0-1, maar uit het niets leek juist de 1-0 te vallen. Theo Walcott werd gevonden op de vijf meter en van dichtbij kopte hij de bal in, maar Neuer hield zijn doel schoon met een meer dan geweldige reflex. Hierdoor gingen de ploegen aan de thee met een 0-0 ruststand.

Die redding van Neuer... #neuer #football #arsbay #championsleague

Een video die is geplaatst door Voetbal.com (@voetbal.comnl) op

De tweede helft begon een stuk minder spectaculair. Bayern München pakte het initiatief terug, maar Čech hoefde geen wereldreddingen te verrichten om zijn ploeg op de been te houden. Een kwartier voor tijd liet de Tsjech dan wel zijn klasse zien, toen hij één op één met doelpuntenmachine Robert Lewandowski de Pool van het scoren afhield met zijn lichaam. Arsenal had zich nog niet voor de goal van Neuer gemeld in de tweede helft, maar toen het dat deed, was het ook meteen raak.

Arsène Wenger bracht een kwartier voor tijd Olivier Giroud in om meer fysiek in de aanvallende linie te krijgen, en dat had meteen effect. Neuer veranderde van held in een schlemiel, door onder een vrije trap te duiken. Giroud had het zelf niet door, maar kreeg de bal op zijn lichaam, waardoor hij het speeltuig over de doellijn liep: 1-0. De verwachte stormloop van Bayern München bleef na de openingstreffer uit, het was zelfs Arsenal dat de voorsprong verdubbelde. Hector Bellerín profiteerde van de ruimte achterin, legde breed op Özil, die van dichtbij scoorde.

Door de overwinning is Arsenal van die hatelijke nul punten af in de groepsfase van de Champions League. Bayern München blijft door een positief doelsaldo bovenaan staan in groep F, maar is een winstreeks van twaalf wedstrijden in alle competities kwijt. De wedstrijd in Londen was geweldig, begin november staan de ploegen weer tegenover elkaar in München.

Door: Jos Boesveld