21.10.2015 22:45

Manchester United pakt punt in Moskou

Manchester United heeft woensdag in de Champions League een goed resultaat behaald tegen CSKA Moskou. De Engelse ploeg van coach Louis van Gaal speelde in Rusland met 1-1 gelijk en komt zo na drie duels op vier punten, evenveel als de Russen. VfL Wolfsburg is na de zege op PSV (2-0) koploper in groep B met zes punten. PSV staat laatste, met drie uit drie.

De thuisploeg kwam na een kwartier op voorsprong. Anthony Martial sloeg opzichtig met zijn hand naar de bal, waarna een strafschop werd toegekend. Die werd weliswaar gemist door Roman Eremenko, maar doelman David De Gea zag tot zijn afgrijzen dat Seydou Doumbia het snelst bij de rebound was: 1-0.

Coach Louis van Gaal had opnieuw geen plaats in zijn basiselftal voor internationals Daley Blind en Memphis Depay. Zij mochten allebei in de tweede helft invallen. Blind stond pas net in het veld, toen hij zijn ploeg even later op gelijke hoogte (1-1) zag komen. Martial kopte op aangeven van de mee opgestoomde rechtsback Antonio Valencia via de binnenkant van de paal raak.

Tot die gelijkmaker was de ploeg van Van Gaal eigenlijk amper tot grote kansen gekomen. Mede daardoor had de oud-bondscoach in de rust al de kopsterke Belg Marouane Fellaini binnen de lijnen gebracht. In het slot mocht ook Depay nog elf minuten meespelen. De aanvaller kon de winnende treffer voor de 'Mancunians' echter niet forceren.