21.10.2015 22:51

De Bruyne schiet Manchester City naar zege

Manchester City heeft woensdag in de Champions League ternauwernood gewonnen van Sevilla. De Belg Kevin De Bruyne schoot de ploeg in blessuretijd naar de zege: 2-1. City komt zo na drie duels op zes punten in groep D.

Lang leek City een moeizaam gelijkspel te boeken. Wilfried Bony had de ploeg eerder ietwat gelukkig op 1-1 gebracht. De oud-spits van Vitesse schoot de bal in de 36e minuut via Sevilla-verdediger Adil Rami in het net en zorgde zo voor de gelijkmaker. Evgen Konoplyanka had de Spanjaarden vlak daarvoor op voorsprong gezet in het duel dat werd geleid door de Nederlandse scheidsrechter Bas Nijhuis.

Juventus leed in groep D het eerste puntenverlies. De finalist van vorig jaar kwam thuis tegen Borussia Mönchengladbach niet verder dan 0-0. Met zeven punten uit drie duels gaan de Italianen nog wel aan de leiding. Sevilla heeft er drie, voor Gladbach was het pas het eerste punt.