22.10.2015 10:10

Zoet baalt: "Bal moest naar de zijkant"

PSV-doelman Jeroen Zoet staart in de verte tijdens het competitieduel PSV - Excelsior. (17-10-2015)
PSV-doelman Jeroen Zoet staart in de verte tijdens het competitieduel PSV - Excelsior. (17-10-2015)

PSV-doelman Jeroen Zoet weet dat hij woensdagavond de 1-0 van Bas Dost had kunnen voorkomen. De Eindhovenaren verloren in de Champions League met 2-0 van VfL Wolfsburg.

"Dat klopt, de bal moest naar de zijkant", doelt Zoet op de 1-0 van Dost. "De bal kwam iets achter me, anders had ik hem verder naar de zijkant kunnen tikken. Helaas staat Bas helemaal vrij, hij kon hem zo binnentikken. Dat is ook zijn kwaliteit, maar in eerste instantie staan in de zestien ook al twee man vrij. Kruse kopt de terug naar een middenvelder, die mag aannemen en schieten. Dat mag niet gebeuren."

"Er valt thuis tegen Wolfsburg zeker iets te halen", vervolgt Zoet tegenover De Telegraaf. "Dat geldt tegen elke tegenstander in deze groep, we zijn zeker niet kansloos. Nu speelden we de eerste helft ook gewoon goed, zoals we hadden afgesproken. Eigenlijk was het hetzelfde als CSKA Moskou-uit; nu kregen we via de penalty de kans om onszelf te belonen. Dat hadden we moeten doen, zeker omdat je over twee weken thuis tegen Wolfsburg speelt en 2-1 met het oog op het onderlinge resultaat dan veel lekkerder is dan 2-0. Dat is zwaar klote."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner