22.10.2015 10:53

FC Augsburg met tegenzin naar Alkmaar

Paul Verhaegh geeft een voorzet tijdens het competitieduel FC Augsburg - SV Darmstadt 98. (17-10-2015)
Paul Verhaegh geeft een voorzet tijdens het competitieduel FC Augsburg - SV Darmstadt 98. (17-10-2015)

FC Augsburg had liever tegen een grote club als Liverpool gespeeld in de Europa League, maar donderdagavond moeten de Duitsers aantreden tegen AZ. Paul Verhaegh is wel tevreden over de loting.

Zijn ploeggenoten hadden liever een grote tegenstander gehad. "Een tegenstander als Liverpool", aldus Verhaegh tegenover het Algemeen Dagblad. "Maar ik vind het leuk, tegen een Nederlandse club", aldus Verhaegh, die weinig te klagen heeft bij FC Augsburg. "Ik ben aanvoerder en ik speel in de Bundesliga."

De resultaten zijn momenteel echter niet om over naar huis te schrijven. "We staan momenteel op de laatste plaats." In de Europa League wist FC Augsburg ook nog geen duel te winnen. "Dus deze wedstrijd is voor ons van groot belang. We moeten winnen, een goede uitslag kan misschien voor een ommekeer zorgen."

Verhaegh tekende in de zomer van 2010 een contract bij FC Augsburg en promoveerde dat jaar direct naar de Bundesliga. "Het is heel knap wat er is neergezet bij Augsburg. Vorig jaar haalden we voor het eerst in de historie Europees voetbal. Dat hebben we ook op grootse wijze gevierd."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner