22.10.2015 12:05

Pellegrini blij met transferbeleid Man City

Manchester City-trainer Manuel Pellegrini is blij met het transferbeleid van zijn club. De Chileense trainer is in zijn nopjes met de prestaties van Kevin De Bruyne. De Belg scoorde woensdagavond de winnende treffer in de slotfase van het Champions League-duel met Sevilla.

"We hebben Kevin gekocht omdat we wisten dat hij een creatieve speler is die kan scoren, maar ook een assist kan geven", aldus Pellegrini tegenover Sky Sports. "Hij past perfect bij ons." Het duel met Sevilla leek in een gelijkspel te eindigen, maar De Bruyne scoorde in de slotfase de verlossende 2-1 voor Manchester City.

"Het was een spannende wedstrijd. Het was voor beide teams moeilijk om kansen te creëren. Voor ons was het belangrijk dat we voor de rust nog op gelijke hoogte kwamen. Tijdens de laatste tien minuten kregen we de wedstrijd onder controle en wisten we deze wedstrijd op karakter alsnog te winnen. Deze overwinning is belangrijk voor het zelfvertrouwen van mijn spelers, want het is belangrijk dat we de Manchester derby ingaan met een overwinning en niet met een nederlaag", doelt Pellegrini op de wedstrijd tegen Manchester United van aankomend weekend.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner