22.10.2015 19:20

Aubameyang loodst Dortmund langs Gabala FK

Borussia Dortmund is de komende weken verzekerd van de eerste plek in de groepsfase van de Europa League. De Duitse ploeg won donderdagavond met 3-1 van Gabala FK en daar mocht het Pierre-Emerick Aubameyang voor bedanken. De aanvaller scoorde een hattrick.

De Gabonees maakte daarmee zijn eerste treffers in de Europa League. Hij scoorde voor rust twee keer kort achter elkaar, waarna hij een kwartier voor het einde van de wedstrijd een einde maakte aan de hoop van Gabala. Een treffer van Dodô kwam in de laatste minuut veel te laat.

Door de overwinning komt Borussia Dortmund uit op zeven punten in groep C. De eerste groepswedstrijd wonnen de Duitsers nog met 2-1 van FK Krasnodar, vervolgens kwam de ploeg niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen PAOK Saloniki. Krasnodar en PAOK maken later op de donderdag uit wie zich als nummer twee achter Borussia Dortmund meldt.