22.10.2015 22:02

UEFA start onderzoek naar vechtpartij in Kiev

Dinamo Kiev kan dankzij de fans mogelijk weer een forse straf tegemoet zien. De ploeg speelde dinsdag in de Champions League tegen Chelsea en tijdens dat duel waren er veel ongeregeldheden op de tribune. Vanwege overduidelijk bewijs is de UEFA een onderzoek begonnen.

Het onderzoek zal zich vooral richten op racisme, aangezien Football Against Racism in Europe, een organisatie die vecht tegen racisme, een video plaatste waarop te zien was hoe een donkere man aangevallen werd op de tribunes tijdens Dinamo Kiev - Chelsea. Volgens de BBC zijn er vier incidenten geweest, die plaatsvonden in de thuisvakken.

Persbureau Reuters heeft ook een steentje bijgedragen aan de bewijsvoering, aangezien een alerte fotograaf foto's heeft gemaakt van de incidenten. Als de UEFA besluit om over te gaan tot het bestraffen van Dinamo Kiev kan dit leiden tot geldboetes, het sluiten van bepaalde tribunedelen bij thuiswedstrijden van de ploeg of zelfs het verbieden van fans bij de eerstvolgende thuiswedstrijd van Dinamo Kiev. 

De wedstrijd eindigde overigens in een bloedeloze 0-0, waardoor de Oostblokkers op de tweede plaats blijven staan in groepsfase.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner