22.10.2015 23:11

Napoli boekt derde Europa League zege

Napoli heeft donderdagavond in Herning zijn derde zege geboekt in groep D van de Europa League. De Italianen versloegen de Deense topclub FC Midtjylland, eveneens nog zonder puntenverlies, met 4-1 en zijn nu al bijna zeker van een tweede bedrijf op het Europese toneel.

Het scorebord in de MCH Arena gaf bij rust 1-3 aan. José Callejón en Manolo Gabbiadini (2) bezorgden de bezoekers een droomstart. De Oostenrijker Martin Pusic gaf Midtjylland enige moed terug, daartoe in staat gesteld door zijn landgenoot Daniel Royer. In blessuretijd bepaalde invaller Gonzalo Higuain de eindstand. Het duel stond onder leiding van Serdar Gözübüyük. De Nederlandse arbiter trok in de 83e minuut zijn enige gele kaart, voor de Senegalese Napolitaan Kaidou Koulibaly.

Club Brugge en Legia Warschau deden in Polen niemand een plezier: 1-1. Dat betekende voor beide clubs het eerste bijna waardeloze punt. De 34-jarige verdediger Davy Defauw, in het verleden na een periode Sparta vijf jaar in dienst van Roda JC, opende de score. Michal Kucharczyk maakte gelijk. Oud-Ajacied Stefano Denswil had een basisplaats bij de Belgen en speelde de hele wedstrijd.