03.11.2015 13:54

Hecking: "Was onder de indruk van PSV-fans"

Dieter Hecking is op zijn hoede voor PSV. De trainer van VfL Wolfsburg won het eerste Champions League-duel met 2-0, maar nu zijn ploeg uit speelt denkt hij dat het nog moeilijker wordt.

De Duitse trainer denkt dat de steun van de PSV-fans zomaar doorslaggevend kan zijn. "Ik was enorm onder de indruk van de steun van de PSV-supporters tijdens de wedstrijd tegen Manchester United", zegt Hecking tijdens de persconferentie. "Ik verwacht dat dinsdag weer en daar zullen we rekening mee moeten houden en mee om moeten gaan."

In de eerste ontmoeting sloeg Wolfsburg direct na rust toe. Bas Dost en Max Kruse scoorden en daarmee werd PSV geklopt met 2-0. "We waren iets beter in de afwerking, maar verder ging het gelijk op", zo weet Hecking nog die ook nog weet dat Jeroen Zoet de fout in ging tegen zijn ploeg. De doelman wilde de bal weg boksen, maar deze kwam voor de voeten van Dost terecht. Zulke fouten zijn dodelijk, aldus Hecking. "We moeten zo weinig mogelijk fouten maken, of in ieder geval minder dan PSV. Door één fout verlies je de wedstrijd."

Hecking heeft zich goed voorbereid op het duel en weet precies hoe PSV vast te zetten is. "We moeten zorgen dat PSV geen druk kan zetten en zorgen dat we zelf het spel maken. We draaien lekker de laatste weken, hopelijk is dat op Europees niveau ook nog zo."

Wolfsburg staat eerste in Groep B van de Champions League. PSV staat op een vierde plek. Toch zit er maar drie punten verschil tussen. De Duitsers hebben er zes, terwijl PSV is blijven steken op drie punten.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner