03.11.2015 14:48

Cocu schenkt extra aandacht aan PSV-defensie

PSV speelt uit tegen VfL Wolfsburg en maakt in de eerste helft een prima indruk. Trainer Phillip Cocu kijkt toe hoe zijn mannen het er van af brengen.
PSV speelt uit tegen VfL Wolfsburg en maakt in de eerste helft een prima indruk. Trainer Phillip Cocu kijkt toe hoe zijn mannen het er van af brengen.

Phillip Cocu hecht in het Champions League-duel met VfL Wolfsburg veel waarde aan de verdediging. De oefenmeester denk dat dat de sleutel tot succes is.

PSV krijgt volgens Cocu teveel tegendoelpunten. In de Eredivisie kreeg het dertien tegengoals, terwijl het in de Champions League kreeg het zes tegentreffers. "Zeker is dat we nog teveel doelpunten tegen krijgen. Je werkt er naar toe om dat minimaal te houden en te krijgen. Dat is een issue voor het hele team en niet alleen voor de laatste linie", is de conclusie van Cocu tijdens de persconferentie voorafgaand aan het CL-duel. "Daarin kunnen we onszelf nog verbeteren, maar we moeten ons ook geen complex aanpraten. We moeten wel openstaan voor waar dingen scherper moeten."

Tegen De Graafschap werd opnieuw bewezen dat de defensie van PSV zo lek als een mandje is. Het kreeg namelijk maar liefst drie tegengoals. Omdat PSV zes keer scoorde wist het alsnog 3-6 te winnen. "Je bent niet altijd in staat om zes doelpunten te maken. Ik denk dat als we er dinsdag weer zes maken, we een goede kans hebben om te winnen", aldus Cocu met een knipoog. "Dat lukt niet iedere wedstrijd. Daarom denk ik dat het noodzakelijk is dat je als team defensief zo goed mogelijk functioneert. Daarin kunnen we ons nog gaan ontwikkelen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner