04.11.2015 13:38

Bazoer fit, Riedewald linksback tegen Fener

Ajax kan in de heenwedstrijd tegen Fenerbahçe beschikken over Riechedly Bazoer. De middenvelder miste nog de competitiewedstrijd tegen Roda JC (6-0 winst), maar is fit genoeg voor het Europese duel. Jaïro Riedewald is tegen de Turken de linksback.

Riedewald staat normaal gesproken naast Joël Veltman in het hart van de verdediging, maar aangezien Mitchell Dijks nog geblesseerd is, heeft De Boer een nieuwe linksback nodig. Op de persconferentie voorafgaande aan het duel in de Europa League bevestigde de eindverantwoordelijke bij Ajax het nieuws rondom Bazoer en Riedewald.

Wie de nieuwe man in het centrum van de verdediging wordt, maakte De Boer nog niet bekend. De meest logische optie lijkt echter Nick Viergever te zijn, aangezien de trainer graag een linksbenige centrale verdediger aan de linkerkant van het centrum wil hebben. Wijkt De Boer van dit principe af, dan lijkt Mike van der Hoorn een kandidaat voor een basisplaats.

Ajax gaat in de tweede wedstrijd tegen Fenerbahçe voor de eerste winst in de Europa League. De ploeg staat momenteel derde in groep A, met twee punten achterstand op de nummer twee uit Turkije.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner