05.11.2015 10:32

Van Hooijdonk ziet kansen voor Ajax

Pierre van Hooijdonk in actie tijdens Laureus Allstars - Real Madrid Allstars. (04-09-2015)
Pierre van Hooijdonk in actie tijdens Laureus Allstars - Real Madrid Allstars. (04-09-2015)

Pierre van Hooijdonk denkt dat Ajax donderdagavond kan winnen van Fenerbahçe in de Europa League. De Amsterdammers verloren onlangs met 1-0 in Turkije, maar toch ziet Van Hooijdonk mogelijkheden.

"Ajax kan Fenerbahçe pijn doen als ze hun vertrouwde positiespel kunnen spelen", aldus Van Hooijdonk tegenover De Telegraaf. "Maar wel met meer drang naar de goal toe. Het voetbal gaat er steeds beter uitzien en daardoor krijgen ze ook kansen. Bij Nederlandse clubs hoor je achteraf vaak dat er meer in had gezeten. Maar ik vind het te veel voorzichtigheid troef."

"Ze moeten de wedstrijd ingaan om te winnen. Dat betekent niet dat ze als kippen zonder kop moeten aanvallen. Maar ze moeten in elk geval niet denken: 'Oh een puntje, en dan het laatste halfuur nog aanvallend wisselen'. Ik vind dat ze direct volle bak moeten. Ajax deed in Istanbul aardig mee, maar er werd veel te weinig afgedwongen. Het gaat niet om het aantal minuten dat je de bal hebt."

"Ik heb eigenlijk direct gezegd dat Fenerbahçe in deze groep favoriet is. Dat is logisch als je ziet wat de financiële mogelijkheden zijn, hoeveel spelers ze hebben gehaald en wie. Ze hebben met Van Persie, Nani, Kjær, Fernandão, Fabiano en Souza gerenommeerde spelers gehaald. Als je dat afzet tegen Celtic, Molde en Ajax, dan vind ik het normaal dat zij bovenaan in deze groep zouden eindigen. Qua spelerspotentieel hebben ze zelfs kans de Europa League te winnen."

"Op dit moment denk ik dat dit niet meer geldt", vervolgt Van Hooijdonk. "Ik heb Ajax de laatste weken veel gezien en dat elftal is nu op basis van het geboden voetbal in mijn ogen de grote kanshebber. Natuurlijk houd je in je achterhoofd dat Fenerbahçe heel veel kwaliteit heeft. Maar dat het nog niet zo draait als iedereen verwacht, is duidelijk."

"De vorm van Ajax kan voldoende zijn om het dit rijke Fenerbahçe ontzettend moeilijk te maken. Ik verwacht niet dat de wedstrijd van zondag tegen Feyenoord zijn schaduw al vooruitwerpt. Wil Ajax overwinteren, dan moet er een goed resultaat worden geboekt tegen Fenerbahçe. En dit is een veel te mooi affiche om te zeggen 'nou effe niet'. En spelers sparen slaat sowieso nergens op. Het is november. Kom op hé."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner