05.11.2015 21:52

Napoli en Dortmund halen uit en overwinteren

Zowel Borussia Dortmund als SSC Napoli heeft de knock-outfase al twee wedstrijden voor het einde van de groepsfase van de Europa League veiliggesteld. De topploegen haalden op speeldag vier flink uit en zijn niet meer in te halen.

Borussia Dortmund won met 4-0 van Gabala FK, dat niets in te brengen had in Duitsland. Marco Reus maakte er na een half uur spelen 1-0 van en nog voor rust voegde Pierre-Emerick Aubameyang wederom een doelpunt toe aan zijn indrukwekkende seizoentotaal van twintig goals. Nadat Gabala een eigen doelpunt scoorde maakte Henrikh Mkhitaryan twintig minuten voor tijd de score compleet. De Duitsers staan nu op tien punten in groep C.

SSC Napoli deed het donderdag zowaar nog beter tegen FC Midtjylland. In de thuiswedstrijd werd het maar liefs 5-0, mede dankzij twee doelpunten van Manolo Gabbiadini. Napoli hoefde zich niet in te spannen, aangezien sterspeler Gonzalo Higuaí­n de hele wedstrijd op de bank bleef. De Italianen staan zonder puntenverlies bovenaan in groep D.