06.11.2015 09:19

Veltman geeft niet op: "De kans is er altijd"

Ajax-verdediger Joël Veltman verlaat teleurgesteld het veld na het 0-0 gelijkspel tegen Fenerbahçe. (05-11-2015)
Ajax-verdediger Joël Veltman verlaat teleurgesteld het veld na het 0-0 gelijkspel tegen Fenerbahçe. (05-11-2015)

Ajax slaagde er donderdagavond niet in om Fenerbahçe te verslaan en heeft plaatsing voor de volgende ronde van de Europa League niet meer in eigen handen. Verdediger Joël Veltman realiseert zich dat de kans klein is dat de Amsterdammers Europees overwinteren.

"De kans is er natuurlijk altijd. Wij moeten twee keer winnen, Fenerbahçe moet een keer verliezen. Dus laten we eerst naar onszelf kijken. Celtic uit en Molde thuis, zes punten pakken. We hebben het niet meer in eigen hand, dus dan moeten we nog kijken naar Fenerbahçe", zegt de 23-jarige voetballer tegen AT5.

Ajax speelde tegen de Turkse tegenstander niet zijn beste wedstrijd van het seizoen. De manschappen van trainer Frank de Boer leden veel balverlies en creëerden weinig kansen. "Slordig is wel een van de woorden die je kunt gebruiken, zeker in de eerste helft, dat we heel slordig waren. In de tweede helft hoop je dat je wat minder slordig bent. We hadden wel wat meer de bal. Ze zakten wat verder in. Maar je bent tot geen een honderd procent kans gekomen."

Het vizier bij de Amsterdammers is nu gericht op de volgende topwedstrijd: De Klassieker tegen Feyenoord, die zondag in De Kuip wordt gespeeld. "Als we net zo spelen als in het begin van de beker en je maakt de kansen af, dan wordt het een positieve wedstrijd voor ons. We gaan vol voor de winst."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner