06.11.2015 11:16

Padt voelt zich niet de schlemiel in Euroborg

Sergio Padt houdt de bal even in zijn handen vast en zoekt naar de beste afspeelmogelijkheid tijdens FC Groningen - PEC Zwolle. (31-10-2015)
Sergio Padt houdt de bal even in zijn handen vast en zoekt naar de beste afspeelmogelijkheid tijdens FC Groningen - PEC Zwolle. (31-10-2015)

Door een eigen doelpunt van doelman Sergio Padt ging FC Groningen donderdagavond met 0-1 onderuit tegen FC Slovan Liberec. De 25-jarige keeper werd de schlemiel van de avond, maar zo voelde hij zich niet.

Het was de tweede eigen goal van Padt in korte tijd. Onlangs maakte hij ook in het competitieduel met Vitesse een eigen doelpunt. "Dit staat niet zo mooi op teletekst", zegt de keeper tegen RTV Noord. "Natuurlijk gingen m'n gedachten terug naar Vitesse, toen ook zoiets gebeurde. Ik zag laatst de statistieken van Sven van Beek, die al vijf eigen doelpunten heeft gemaakt. Dat is nog een stuk erger, laat ik het maar bij twee houden. Ik voel me niet de schlemiel. Ik voel net als heel het team dat het klaar is."

Padt legt uit waarom hij niets aan het doelpunt kon doen. "Ik dook bij die kopbal naar de hoek en de bal stuiterde via de paal en mijn schouder in het doel. Wat had ik anders kunnen doen? Ik ben keeper en duik naar de bal. Als ik 'm niet tegen m'n schouder had gekregen, stonden er nog wel twee gasten vrij om de bal in het doel te schieten. Het was één moment van onoplettendheid en dat kost ons de wedstrijd."

FC Groningen is door de nederlaag tegen de Tsjechen uitgespeeld in de Europa League. De achterstand op FC Slovan Liberec is nog overbrugbaar, maar op basis van het onderlinge resultaat maken de Groningers geen kansen meer op de volgende ronde.
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner