15.11.2015 09:16

Zlatan had moeite met focus na Parijs-drama

Met de 2-0 in de kwalificatiewedstrijd tegen Denemarken was Zlatan Ibrahimović zaterdagavond ouderwets belangrijk voor zijn land. Zweden won uiteindelijk met 2-1, maar achteraf ging het natuurlijk ook over de terreurdaad in Parijs.

Ibrahimović speelt zelf vanaf 2012 in de hoofdstad van Frankrijk, waardoor de daad extra dichtbij komt voor de wereldspits. "Het is tragisch wat daar is gebeurd. Ik heb geprobeerd me volledig op dit duel te focussen, maar dat was erg moeilijk", gaf de aanvoerder na de gewonnen interland toe tegenover binnenlandse media.

De winnaar van het Scandinavische tweeluik mag zich melden op het aankomende Europees Kampioenschap, uitgerekend in Frankrijk. Ibrahimović beseft dat het zonde is dat Zweden alsnog een doelpunt moest slikken, maar is vooral blij met de winstpartij.

"Na de 2-0 van mij zakten we wat weg, waren we moe. Daarvoor had ik het gevoel dat we nog vaker hadden kunnen scoren, maar we raakten de controle beetje bij beetje kwijt. Dan krijg je nog een goal tegen, maar uiteindelijk draait het om het resultaat. We hebben gewonnen en dat is wat telt."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner