15.11.2015 20:08

Noorwegen gokt in play-offduel op supertalent

Noorwegen gokt in het belangrijke duel met Hongarije op een voetballer van zestien jaar. Niemand minder dan supertalent Martin Ødegaard staat in de basis bij Noorwegen en hij moet zijn land naar het EK loodsen.

Ødegaard wordt in december van dit jaar nog maar zeventien jaar, maar speelt wel al bij Real Madrid. Daar is hij vooral actief in het tweede elftal, maar blijkbaar heeft Noorwegen het talent nu nodig. De tiener zat tijdens het eerste EK play-off duel op de bank, maar bondscoach Per-Mathias Høgmo zag dat zijn ploeg zonder de aanvallende middenvelder niet wist te winnen (0-1). Ook AZ Alkmaar-speler Markus Hendriksen start in de basis.

Bij Hongarije staat doelpuntenmaker László Kleinheisler weer in de basis. De 21-jarige speler wist het vorige duel de enige treffer te maken. Ook oud-PSV'er Balázs Dzsudzsák speelt ook mee met de Hongaren. De linkspoot zal vooral met zijn snelheid voor gevaar moeten zorgen. Hongarije speelt normaliter namelijk veelal op de eigen helft. 

Met Ødegaard  aan Noorse kant en Dzsudzsák  aan Hongaarse kant zal het een interessant voetbalgevecht worden met als inzet een ticket naar het Europees Kampioenschap 2016. Volg het duel vanaf 20.45 uur hier LIVE!

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner