16.11.2015 12:16

"We lasten het EK in Frankrijk niet af"

Het Europees Kampioenschap 2016 in Frankrijk gaat sowieso door. Tenminste dat zegt organisator Jacques Lambert. Het toernooi verplaatsen of afgelasten is geen optie.

Vrijdagavond werd Parijs getroffen door zes aanvallen van terroristen, daarbij overleden 129 mensen. Het Franse radiostation zette daardoor vraagtekens bij de veiligheid van het EK 2016 dat in Frankrijk wordt gehouden. 

Buiten het Stade de France in Parijs waren er twee explosies te horen en probeerde iemand met een bom toegang te krijgen tot het duel tussen Frankrijk en Duitsland. Op 10 juni van 2016 zal het openingsduel van het EK plaatsvinden in datzelfde stadion. Lambert vertelt dat het nog geen optie is om het toernooi te verplaatsen. 

"Als we het toernooi afgelasten dan doen we precies wat de terroristen willen", aldus Lambert. "Het is logisch dat men nu meer angstig is en dat ze het risico als zeer hoog inschatten. Wij zullen het nodige doen om het EK 2016 zo veilig mogelijk te laten verlopen. Het toernooi gaat gewoon door."

Lambert geeft aan dat niet alles onder controle kan worden gehouden. "De beveiliging in het stadion werkt goed, het risico ligt meer op straat. Daar kan er van alles en nog wat gebeuren." Volgens RTL zullen er diverse commissies op maandag overleggen over de veiligheid van het toernooi.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner