24.11.2015 07:46

Eerste 'finale' voor Bayern München

Voor Arjen Robben staat dinsdag al de eerste 'finale' van de voetbaljaargang 2015-2016 op het programma. Althans zo noemde Pep Guardiola, de succestrainer van Bayern München, het duel met Olympiakos Piraeus in de Champions League. Inzet is de eerste plaats in groep F.

Beide clubs hebben aan een gelijkspel genoeg voor een plaats bij de laatste zestien. Maar Bayern moet er niet aan denken dat het voor eigen publiek op een troosteloze 0-0 zou uitdraaien. "Ons doel is hoe dan ook te winnen en poulewinnaar te worden", zei doelman Manuel Neuer vol overtuiging. Hij had makkelijk praten na de resultaten tegen Arsenal (5-1) en Dinamo Zagreb (5-0) in de Allianz Arena.

FC Barcelona heeft in Camp Nou tegen AS Roma ook een een punt genoeg voor een vervolg in het belangrijkste Europese toernooi. Na de winst in de El Clásico tegen Real in Madrid (0-4) twijfelt geen enkele Spanjaard daaraan, laat staan een Catalaan. Mogelijk neemt Lionel Messi zijn plek weer in tussen Neymar en Luis Suárez. De Argentijnse spits maakte zaterdag als invaller zijn rentree na twee maanden blessureleed.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner