24.11.2015 15:06

Zlatan terug bij Malmö: "Vonden me een diva"

Zlatan Ibrahimović keert woensdagavond terug bij de club waar het voor hem begon: Malmö FF. Voor de spits van Paris-Saint Germain een moment om te koesteren.

In 2001 verliet Zlatan Malmö om via Ajax, Juventus, Inter, FC Barcelona, AC Milan en PSG wereldfaam te genieten. Zlatan keert dan terug om te laten zien dat het hem allemaal is gelukt. "Mensen zeiden dat ik te arrogant was, dat ik me gedroeg als een diva. Nu kom ik terug en ben ik degene die destijds gelijk had. De antwoorden zijn gekomen, al duurde het veertien jaar", aldus Zlatan op de website van de UEFA. 

Zlatan komt niet terug naar Zweden om zijn succes te laten zijn, hij wil namelijk nog meer prijzen winnen. De Champions League is één van de prijzen die nog ontbreekt aan zijn imponerende lijst. Met PSG gelooft hij dit seizoen kans te maken. "We zijn beter geworden. We zijn nog nooit zo sterk geweest, dus we hebben een goede kans.  De potentie om ver te komen is er, maar het is niet altijd de beste die wint."

De markante Zweed gunt zijn oude club het beste. Hij hoopt dat de Zweedse ploeg dan ook na de winter Europees actief blijft. "Als kind van de club hoop ik dat ze het maximale presteren. Op dit moment is Malmö de beste club van Scandinavië."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner