24.11.2015 22:35

Bayern geplaatst voor volgende ronde na winst

Bayern München heeft dinsdagavond op overtuigende wijze de wedstrijd tegen Olympiakos gewonnen. De Duitse formatie van Pep Guardiola won met 4-0 van de Grieken. Arjen Robben en Holger Badstuber haalden het einde van de wedstrijd niet. Robben ging uit voorzorg naar de kant, Badstuber kreeg rood.

Voor aanvang van de wedstrijd wisten beide ploegen dat wanneer deze confrontatie in een gelijkspel zou eindigen, zowel Bayern München als Olympiakos zich zouden plaatsen voor de volgende ronde van de Champions League. De illusie dat Bayern het op een akkoordje zou gooien was na acht minuten ongedaan gemaakt. In een rebound schoot Douglas Costa al vroeg in de wedstrijd raak. Nog geen acht minuten daarna was het ook alweer 2-0 voor de thuisploeg. Robert Lewandowski kwam gelukkig in balbezit, maar schoot onberispelijk raak in de korte hoek.

Bayern München was heer en meester in de Allianz Arena en kwam in twintigste minuut op een 3-0 voorsprong. Arjen Robben kreeg de bal na een mislukt schot van Kingsley Coman bij de tweede paal en gaf zijn teamgenoot Thomas Müller een niet te missen kans. Het enige smetje op het de wedstrijd was de aftocht van Robben. De Nederlander controleerde een bal niet goed, probeerde in alle ijverigheid de bal nog binnen te houden, maar kwam bij zijn landing verkeerd terecht. Hij moest zich een kwartier voor het einde van de eerste helft laten vervangen door Joshua Kimmich.

Bayern vond het wel prima in het begin van de tweede helft en liet de tegenstander wat meer opkomen. Bayern liet het zelfs zo ver komen dat Badstuber, in één van zijn eerste basisplaatsen na lange periode van afwezigheid, aan de noodrem moest trekken en de doorgebroken Olympiakos-spits Brown Ideye naar beneden trok. Scheidsrechter Jonas Eriksson was resoluut en toonde de Duitser rood.

Terwijl Bayern München met tien man niet onderdeed voor de elf van Olympiakos, maakte Kingsley Coman in de 69ste minuut de vierde treffer van de avond, door de bal net voor doelman Roberto in het doel te koppen. Bayern vond het daarna welletjes en speelde de wedstrijd rustig uit en had niks te duchten van Olympiakos. Bayern München wint gemakkelijk van de Grieken en kwalificeert zich voor de volgende ronde van de Champions League. Olympiakos gaat met Arsenal uitmaken wie uit deze groep het laatste ticket voor de volgende ronde pakt.

Door: Thomas Mulder.