25.11.2015 09:48

Zoet: "Juist nu verantwoordelijkheid nemen"

Doelman Jeroen Zoet geeft de defensie van Oranje aanwijzingen in het EK-kwalificatieduel met Tsjechië. (13-10-2015)
Doelman Jeroen Zoet geeft de defensie van Oranje aanwijzingen in het EK-kwalificatieduel met Tsjechië. (13-10-2015)

Jeroen Zoet hoopt dat PSV snel stappen naar volwassenheid zet. De doelman is van mening dat een 2-2 gelijkspel tegen Willem II de schuld is van zijn eigen team.

De Oranje-international kijkt in gesprek met Voetbal International vooruit naar het duel met Manchester United. Kinderachtige fouten worden dan keihard afgestraft, zo weet Zoet. "Het gaat om het nemen van je verantwoordelijkheid. Bij een corner moet je zorgen dat jouw man niet kan koppen", aldus Zoet die zag dat zijn collega Stijn Schaars deze week uit zijn slof schoot.

Tegen Willem II speelde PSV 2-2. Zoet is van mening dat niet de Tilburgers zo goed waren, maar de Eindhovenaren zo slecht. "Zelfs na onze 0-1 was Willem II niet gevaarlijk, alleen door corners, vrije trappen en verre ingooien. Wij moeten die tweede goal maken, dan is er niets aan de hand. Maar we maken het onszelf weer erg moeilijk. Dit lag echt niet aan de tegenstander."

Zoet eist daarom tegen Manchester United honderdtwintig procent inzet en opperste concentratie. "Dat weten we allemaal, we zeggen het ook. Maar tussen zeggen en het ook echt doen, zit een verschil. Keer op keer stoten we zo onze neus."

Bekijk hier de beelden van Schaars die woedend is

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner