25.11.2015 20:19

Ajax door naar play-offs van de Youth League

Na de ruime 0-3 overwinning in Rusland hebben de talenten van Ajax ook de tweede wedstrijd tegen Spartak Moskou A1 winnend afgesloten. In Amsterdam werd woensdagavond via een 2-1 overwinning een plekje in de play-offs van de Youth League veiliggesteld.

In Rusland maakte Ajax A1 de verhoudingen al duidelijk, maar daar gingen de Amsterdammers in eigen land rustig mee door. Vooral over links, waar Vince Gino Dekker en Mauro Savastano veel ruimte kregen, liep het goed. De eerst goal viel echter uit een standaard situatie. Abdelhak Nouri krulde de bal uit een vrije trap richting de linkerkruising, maar de bal bleef via de lat en de Russische keeper op de doellijn liggen. Spits Kaj Sierhuis was er als de kippen bij om zijn eerste basisplaats in de Youth League te bekronen met zijn eerste goal in Europa.

Het is rust bij #AjaxA1 - Spartak Moskou A1. Kaj Sierhuis maakte de 1-0! Credits naar Nouri voor de vrije trap #UYL #ajaspa

Een video die is geplaatst door AFC Ajax (@afcajax) op

Ajax A1 bleef veel beter dan de Russen, ook aan het begin van de tweede helft. Zo maakte Sierhuis tien minuten in het tweede bedrijf de 2-0. Dekker vond zijn teamgenoot met een voorzet en Sierhuis kopte bij de eerste paal knap raak. Vervolgens zakte vooral het aanvallende spel van Ajax in, waardoor Spartak Moskou voor de eer kon gaan spelen. Het kreeg daarbij hulp van goalie Indy Groothuizen, die de bal zo in de voeten van Aleksandr Lomovitski speelde. De Rus stoomde op richting doel en werkte af met rechts: 2-1.

Het had nog erger kunnen worden, als Vladislav Panteleev balverlies van Deyovaiso Zeefuik afstrafte, maar de verdediger van Ajax vocht zich terug op de doellijn en voorkwam met een blok de 2-2, waardoor Ajax met twee overwinningen tegen Spartak Moskou de play-offs ingaat. Daarin spelen de Amsterdammers één wedstrijd tegen een nader te bepalen nummer twee uit de groepsfase. Als de Nederlandse talenten die wedstrijd winnen, stromen ze in tijdens de achtste finales van de Youth League. De play-offs van de Youth League worden in februari afgewerkt.

Door: Jos Boesveld