25.11.2015 22:35

Juventus verovert plekje bij laatste zestien

Tegen de verhoudingen in komt Juventus op voorsprong. Mario Mandžukić zet zijn ploeg op voorsprong tegen Manchester City: 1-0. (25-11-2015)

Juventus heeft zich woensdagavond door een 1-0 overwinning op Manchester City geplaatst voor de knock-outfase van de Champions League. De Italianen hebben door de winst op The Citizens ook de koppositie in Groep B overgenomen.

Juventus had voorafgaand aan het duel in Turijn plaatsing voor de achtste finale van de Champions League in eigen handen. Bij winst op Manchester City was een plek bij de laatste zestien een feit. Trainer Massimiliano Allegri koos er echter niet voor om het duel aanvallend te beginnen. Na een afwachtend begin van beide ploegen kregen de bezoekers de eerste goede kans van de wedstrijd. Fernandinho slaagde er niet in om vanaf tien meter te scoren; zijn inzet eindigde op de tribunes.

Aan de andere kant was het even later wel raak. Na een knappe voorzet van de sterk spelende Alex Sandro kopte Mario Mandžukić raak. Manchester City deed na het doelpunt zijn beklag bij scheidsrechter Dr. Felix Brych, die echter geen overtreding van de Kroatische spits op Nicolas Otamendi had waargenomen. Een goede mogelijkheid op de 2-0 volgde voor rust ook nog, maar ditmaal had Joe Hart wel een antwoord op een inzet van Mandžukić.

Juventus verspeelde vlak voor rust bijna de 1-0 voorsprong, na een grote fout van Claudio Marchisio. De ervaren Italiaanse middenvelder zag Kun Agüero over het hoofd bij een pass richting Gianluigi Buffon. De Argentijnse spits onderschepte de bal, maar slaagde er niet in om Buffon te verschalken. The Citizens kregen vlak na rust opnieuw een grote kans op de 1-1, maar de kopbal van Fernandinho werd gekeerd door de Italiaanse doelman.

De thuisploeg leunde in de tweede helft rustig achterover en liet het initiatief aan Manchester City. De Oude Dame gokte op de tegenaanval en kreeg in de counter een paar aardige kansen. De beste was voor Álvaro Morata, die op dat moment nog maar een minuut in het veld stond. Zijn stift ging over Hart heen, maar dreigde naast te stuiteren. Stefano Sturaro lette echter goed op en kreeg nog zijn schoen tegen de bal, maar zijn inzet raakte de paal.

In de slotfase van de wedstrijd kregen beide ploegen nog grote kansen om een doelpunt te maken. Eerst was het Morata die na een goede solo Hart niet wist te passeren. Niet veel later tekende invaller Raheem Sterling voor de grootste misser van de wedstrijd. Op aangeven van Kevin De Bruyne slaagde Sterling er niet in om de bal vanaf vijf meter in het lege doel te schieten.

Juventus gaat met één wedstrijd te spelen aan kop in Groep D. De voorsprong op het eveneens geplaatste Manchester City bedraagt twee punten. De Italianen spelen over twee weken tegen Sevilla. Voor The Citizens wacht een thuisduel met Borussia Mönchengladbach.

Door: Vincent Houttuin