25.11.2015 22:16

De Boer: "Ik had meer verwacht van Ajax"

Frank de Boer staat koortsachtig aan de zijlijn tijdens De Klassieker. Bij winst op Feyenoord staat Ajax vier punten los in de Eredivisie. (08-11-2015)
Frank de Boer staat koortsachtig aan de zijlijn tijdens De Klassieker. Bij winst op Feyenoord staat Ajax vier punten los in de Eredivisie. (08-11-2015)

Ajax moet donderdagavond van Celtic FC winnen om kans te maken op overwintering in de Europa League. Trainer Frank de Boer had echter verwacht dat de poule soepeler zou verlopen.

Op voorhand zag de Ajax-trainer dat Celtic FC, Fenerbahçe en Molde FK de opponenten zouden zijn in de Europa League. "Na de loting had ik aanvankelijk zeker op zeven punten uit alleen al de thuiswedstrijden gerekend", geeft De Boer toe tijdens de persconferentie. Uiteindelijk staat Ajax na vier duels op drie punten. "Het is teleurstellend dat we nu twee duels voor het einde van de groepsfase in deze positie zijn beland. Daardoor hebben we onze verwachtingen moeten bijstellen. Al vind ik nog steeds dat we in deze poule moeten overleven. Het zal alleen verschrikkelijk lastig worden."

Ajax zal tegen Celtic dus moeten winnen. Nummer twee Fenerbahçe heeft namelijk vijf punten. Molde FK is verrassend koploper met tien punten. De Boer kijkt uit naar het duel in Glasgow. "Er heerst hier op Celtic Park altijd een geweldige sfeer. Als jonge jongen droom je ervan om in dit soort stadions te mogen spelen. De spelers van Celtic maken dit iedere twee weken mee", aldus De Boer. "Voor de meeste van ons is dit nieuw. In Nederland is dit alleen een beetje te vergelijken met de atmosfeer rond Ajax - Feyenoord en Feyenoord - Ajax. Het is voor onze jonge groep in ieder geval een geweldige ervaring om hier te spelen."

Dat Ajax uitspeelt ziet de trainer als een voordeel. "We zullen de deur niet openzetten, maar we gaan uiteraard wel aanvallen. We willen en moeten winnen. Daarom gaan we proberen om te domineren op de helft van Celtic. Daarbij zullen we het veld compact moeten houden. Soms is het lekker als je uitspeelt, omdat dan de druk van 'moeten' winnen minder groot is."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner