27.11.2015 09:16

Brenet snoert monden critici op Old Trafford

Joshua Brenet is ongetwijfeld een van de meest bekritiseerde spelers in de PSV-selectie, maar de jonge rechtsback speelde woensdagavond een puike wedstrijd op Old Trafford. Sterker nog: Brenet was een van de betere spelers in het Champions League-duel.

De vleugelverdediger merkt dat hij een stuk constanter is geworden sinds zijn debuut in de hoofdmacht, dat meer dan twee jaar geleden plaatsvond. "Ik heb de afgelopen twee jaar zeker stappen gemaakt. Als het zo is, dat het er in de grote wedstrijden beter uitkomt, dan komt dat door het kleine extraatje dat dan bij iedereen naar boven komt. Je speelt niet tegen zomaar een ploeg, je speelt tegen Manchester United, tegen de beste spelers van de wereld zoals Wayne Rooney", aldus Brenet in De Telegraaf.

Brenet liet zich op Old Trafford niet alleen in verdedigend opzicht gelden, maar stoomde zo nu en dan ook op. "Dat zit in mijn spel. Ik houd van opkomen. Dat gaat automatisch." Mogelijk begint het jeugdproduct van PSV tegen CSKA Moskou niet aan de linker-, maar aan de rechterkant. Santiago Aris is namelijk geschorst. "Het maakt mij inmiddels niet meer zo veel uit of ik als rechtsback of als linksback speel. Aanvallend is het iets gemakkelijker om op rechts te spelen, maar ik speel waar ik de ploeg kan helpen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner