27.11.2015 09:32

PSV-captain draagt punt ook aan Lestienne op

Luuk de Jong (r.) springt op Maxime Lestienne (l.), die namens PSV de 1-1 maakt in de topper tegen Feyenoord. (30-08-2015)
Luuk de Jong (r.) springt op Maxime Lestienne (l.), die namens PSV de 1-1 maakt in de topper tegen Feyenoord. (30-08-2015)

PSV veroverde woensdagavond een knap punt bij Manchester United door met 0-0 gelijk te spelen. Dat deed de club uit Eindhoven zonder Maxime Lestienne, die door het overlijden van zijn ouders al twee maanden afwezig is.

Hoewel de Belgische aanvaller niet eens zo lang onderdeel uitmaakt van de PSV-selectie, leeft iedereen binnen de club mee met Lestienne. Ook aanvoerder Luuk de Jong heeft met zijn collega-aanvaller te doen. "Hij heeft een moeilijke tijd achter de rug. Iedereen weet wat er is gebeurd. We hebben tegen Manchester United ook een beetje voor hem gevochten. Dit punt willen we ook aan hem opdragen."

Lestienne deed in de vorige ontmoeting met Manchester United (2-1) wel mee. Toen was de Belg met twee assists erg belangrijk voor PSV. "Het is een jongen met snelheid en een goed linkerbeen, die zelf dreigend is maar de bal ook goed voor kan geven", spreekt De Jong lovende woorden over Lestienne. Wanneer De Belg aansluit bij de spelersgroep van PSV is nog onduidelijk. Hij speelde op 30 september zijn laatste wedstrijd.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner