27.11.2015 10:55

Debutant Van de Beek: "Het is onbeschrijflijk"

Donny van de Beek viert de overwinning op Celtic met de fans in Schotland. De jonge middenvelder maakt tegen Celtic zijn officiële debuut in Ajax 1. (26-11-2015)
Donny van de Beek viert de overwinning op Celtic met de fans in Schotland. De jonge middenvelder maakt tegen Celtic zijn officiële debuut in Ajax 1. (26-11-2015)

Donny van de Beek mocht donderdagavond voor het eerst opdraven in de hoofdmacht van Ajax. Trainer Frank de Boer stuurde het achttienjarige talent twintig minuten voor tijd het veld van Celtic Park in.

Een bijzonder debuut voor een bijzonder talent, want Van de Beek wordt in Amsterdam beschouwd als een van de grootste talenten van de jeugdopleiding. "Het was fantastisch. We (Van de Beek en Václav Černý, red.) kwamen er met een 1-1 stand in en de wedstrijd ging op en neer. Het is een droom die uitkomt als je nog met 2-1 wint. Het is onbeschrijflijk", zegt de jonge middenvelder op de clubwebsite van Ajax.

"Ik moest iets na rust warmlopen. Toen dacht ik dat hij me zou gaan brengen", vertelt Van de Beek. "Toen de trainer me riep, ging er wel wat door me heen. Ik denk dat ik een redelijke invalbeurt had. Het was lastig, maar ik denk dat ik het prima gedaan heb. Mijn competitiedebuut heb ik nog niet gemaakt. Maar om hier, uit bij Celtic, te debuteren is natuurlijk fantastisch."

Zijn team- en leeftijdsgenoot Černý maakte op Celtic Park vlak voor tijd de winnende goal. "Als je teamgenoot de 2-1 binnenschiet, dan is dat geweldig. Ik ben heel trots op hem dat hij scoort", besluit Van de Beek.

Van de Beek maakte vorig seizoen zijn debuut in het betaalde voetbal. Namens Jong Ajax deed de middenvelder tegen Sparta Rotterdam (6-0 verlies) toen de hele wedstrijd mee. Daarna volgden nog twaalf optredens in het beloftenteam van de Amsterdammers.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner