01.12.2015 22:25

Mangala ziet Franse toekomst rooskleurig in

Gastland Frankrijk is één van de titelkandidaten voor het Europees kampioenschap dat volgend jaar plaatsvindt. De Fransen hebben niet alleen het thuisvoordeel, maar ook een goede mix tussen talent en ervaring in de selectie.

Eliaquim Mangala (24) is een van de talenten in het Franse nationale elftal. De verdediger van Manchester City merkt dat er veel Franse talenten zijn die bij Europese topclubs spelen. Op de website van de UEFA worden een aantal genoemd: Antoine Griezmann (Atlético Madrid), Anthony Martial (Manchester United), Paul Pogba (Juventus) en Raphäel Varane (Real Madrid).

"We hebben geluk dat we veel jonge spelers hebben die op clubniveau op een hoog niveau spelen. Het ziet er de komende jaren goed uit", aldus Mangala. "Varane speelt al een tijdje bij Real Madrid en hij is nog erg jong. Hetzelfde geldt voor Pogba. Griezmann doet iets minder lang mee op topniveau, maar hij doet het erg goed bij Atlético Madrid. Deze dingen kunnen alleen maar positief zijn voor het nationale elftal."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner