05.12.2015 09:59

Pereiro: "Klaar om nog twee weken te knallen"

Gastón Pereiro (l.) is Riechedly Bazoer (m.) en Joël Veltman (r.) te snel af tijdens het competitieduel Ajax - PSV. (04-10-2015)
Gastón Pereiro (l.) is Riechedly Bazoer (m.) en Joël Veltman (r.) te snel af tijdens het competitieduel Ajax - PSV. (04-10-2015)

Met nog vijf belangrijke wedstrijden op het programma zit het voetbaljaar van PSV er allesbehalve op. De ploeg is nog op drie fronten actief en als het aan revelatie Gastón Pereiro ligt, blijft dat ook na de winterstop zo. PSV doet in de Eredivisie nog mee als nummer drie, staat in de achtste finale van de KNVB beker en heeft een grote kans om te overwinteren in de Champions League.

"Ik ben klaar om nog twee weken te knallen en dan hoop ik met een goed gevoel naar Montevideo te kunnen reizen voor de kerstvakantie. We moeten zorgen dat we op drie fronten kansrijk blijven", stelt de twintigjarige Uruguayaan tegenover De Telegraaf. Pereiro maakt indruk de laatste weken en lijkt zijn transfersom van zeven miljoen euro waar te maken.

Aangezien Pereiro vanuit Zuid-Amerika overkwam, duurde het even voordat de aanvaller ook daadwerkelijk van zich liet spreken. "Natuurlijk wil je direct alles spelen, maar ik begreep wel dat ik geduld moest hebben." De rechtsbuiten werd onder andere op les gezet om Engels te leren. "Het is niet gemakkelijk om een andere taal te leren, maar ik weet dat het heel belangrijk is. Als ik nu alleen de stad in ga en ik wil iets hebben in de winkel dan laat ik een foto op mijn mobieltje zien. Als ik beter Engels leer, hoeft dat niet meer."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner