06.12.2015 11:29

Makkelie krijgt affiche in Champions League

Danny Makkelie staat volgende week voor zijn derde wedstrijd in de Champions League. De Nederlandse scheidsrechter heeft van de UEFA de groepswedstrijd tussen Manchester City en Borussia Mönchengladbach gekregen.

Voor Makkelie is het zijn derde wedstrijd in totaal en zijn tweede wedstrijd op het hoogste, Europese niveau van dit seizoen. Hij wordt in Engeland bijgestaan door zijn assistenten Mario Diks en Hessel Steegstra. Eerder floot de scheidsrechter in de eerste groepswedstrijd van de Champions League het duel tussen Bayer Leverkusen en BATE Borisov. Toen deelde Makkelie vier gele kaarten uit en kende hij een penalty toe aan de thuisploeg bij een 3-1 stand.

In groep D is al duidelijk welke ploegen doorgaan naar de knock-outfase van de Champions League. Juventus en Manchester City zijn al zeker van een plek in de volgende ronde. Borussia Mönchengladbach staat momenteel derde in de groep, maar kan nog achterhaald worden door Sevilla, waardoor de Duitsers een resultaat nodig hebben om zeker te zijn van de Europa League na de winterstop.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner