08.12.2015 11:16

Europese recordreeks van Arsenal in gevaar

Al vijftien keer op rij nam Arsenal deel aan de groepsfase van de Champions League en wist het door te stoten richting de knock-outfase. Dit seizoen hangt overwintering echter aan een zijden draadje. Tegen Olympiakos is een Houdini-act nodig om voor zestien op een rij te gaan.

De club heeft sowieso een overwinning in Griekenland nodig en moet minimaal twee keer scoren tegen Olympiakos. "We weten precies wat we moeten doen. Vanaf de aftrap gaan we er vol invliegen", is trainer Arsène Wenger strijdbaar op de persconferentie voorafgaande aan de belangrijke wedstrijd.

"Persoonlijk betekent het veel voor me om onze recordreeks te verlengen", stelt Wenger, die sinds 1996 aan het roer staat bij Arsenal. In het seizoen 2002/2003 van de Champions League, toen de competitie nog uit twee fases bestond, strandde Arsenal eens in de tweede groepsfase. De laatste keer dat Arsenal daadwerkelijk in de eerste ronde werd uitgeschakeld was in het seizoen 1999/2000.

Arsenal heeft het zichzelf in Europa erg moeilijk gemaakt door te verliezen van zowel Dinamo Zagreb als Olympiakos. De Gunners wisten dit gedeeltelijk te herstellen met winstpartijen op Bayern München en Dinamo Zagreb, maar hebben dus nog een overwinning nodig. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner